sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Avokadodippi ja murskatut perunat (no oli meillä vähän pihviäkin kaverina)

Alkuperäinen resepti on Maku-lehden bloggaajan 52 Weeks of Deliciousness käsialaa ja hänen blogistaan sainkin tämän reseptin testaamiseen inspiraation. Avokadodippiä suosittelen testaamaan lisäkkeeksi kaikkeen, se on aivan törkeän hyvää. Tietysti niin on noi perunatkin, joten...


Avokadodippi

 

0,5 dl turkkilaista jogurttia
2 avokadoa
1 rkl sitruunamehua
1-2 pilkottua valkosipulinkynttä
suolaa ja mustapippuria

Surauta kaikki sekaisin sauvasekoittimella ja laita jääkaappiin makustumaan hetkeksi.

Murskatut perunat

 

6-9 isohkoa perunaa
oliiviöljyä
valkosipulijauhetta
mustapippuria
suolaa

tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, ruohosipulia tai lehtipersiljaa)

Keitä perunat kypsiksi.
Laita kypsät perunat uunipellille ja paina niitä keskeltä mukilla, jotta saat aikaan murskattuja perunoita.
Murskauksen jälkeen päälle reilusti öljyä ja mausteet.
Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Paistettujen perunoiden päälle pilkottuja yrttejä ja avokadodippiä. NAM!

2 kommenttia:

  1. Oi! ihanaa että avokadodippi pääsi kokeiluun, niin ja nuo murskatut perunat myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä uusista testatuista resepteistä sellainen kombo minkä tietää jäävän vakituiseen kiertoon meidän taloudessa 😊

      Poista