sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Super hyvä sipulipiirakka

Tyttöjen kanssa vietetylle jouluiselle brunssille piti keksiä suolainen piirakka. Töissä oli jaossa sipuleita ilmaiseksi (Wuhuu!) ja huomasin haalineeni niitä pussillisen. No eipä hätää, sain mahtavan ajatuksen sipulipiirakasta. Selailin netistä sipulipiirakoiden ohjeita ja päädyin tälläiseen sekoitukseen. Suolaisen piirakoiden pohjan teen melkein aina tällä samalla reseptillä. Korvaan välillä osan vehnäjauhoista grahamjauhoilla tai vehnäleseillä. Tänään piirakkaa syöneille tiedoksi että siinä oli 1dl grahamjauhoja. Siitä sitten kevyttä purtavaa välipäiviksi!



Sipulipiirakka


Pohja
125g margariinia
3,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl juustoraastetta
1/2 dl kylmää maitoa

Täyte
500-600g erilaisia sipuleita
2 yksikyntistä valkosipulia
1 tl timjamia
1/2 tl muskottipähkinää
1/2 dl balsamietikkaa
suolaa
mustapippuria
1 rkl voita
oliiviöljyä

1 purkki kermaviiliä
1/2 dl kermaa
3 kananmunaa
juustoraastetta

Tee pohja nyppimällä voihin jauhot, leivinjauhe ja suola.
Lisään juustoraaste.
Sekoita/painele maito sekaan.
Painele taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Painele haarukalla pohjaan reikiä ja paista 200 asteisessa uunissa 10 minuuttiia.

Hauduta pilkottuja sipuleita voissa ja öljyssä, niin että sipulit ovat pehmeitä.
Lisää balsamietikka ja mausteet. Anna muhia muutaman minuutin.

Sekoita kermaviili, kerma ja munat. Lisää halutessasi vielä mustapippuria ja suolaa.

Kippaa sipuliseos esipaistetun pohjan päälle. Kaada kermaviiliseos perään ja laita päälle juustoraastetta sopivasti. Paista 175 asteessa vielä 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti