lauantai 24. elokuuta 2013

H niin kuin helppo ja hyvä mustikkapiirakka

Reseptin olen saanut kälyltäni ja meillä tätä kutsutaankin Kaisun omenapiirakaksi (niin lukee lapussa). Tietysti kun laitetaan mustikoita, niin kutsumme sitä mustikkapiirakaksi, muutenhan tässä hämmentyisi. Koska noita mustikoita vaan on ja on, niin leivoin tämän yhtenä iltana. Voiko sitä edes leipomiseksi sanoa, niin helppoa ja nopeaa tämän teko on! Lisäilen aina jotain täytteeseen sopivaa maustetta mukaan. Mustikkapiirakkaan kardemummaa, omppuun kanelia jne...


Helppo ja hyvä mustikkapiirakka

 

200 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl  leivinjauhetta
1 muna
0,75 dl maitoa
1/2-1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
mustikoita

Sekoita sula voi ja sokeri esim. puuhaarukalla. Lisäile jauhoja erissä ja sekoita välillä. Ota vajaa muumimukillinen (käy myös muumitonkin muki, koko vaan suunnilleen sama) taikinaa sivuun. Lisää jäljelle jääneeseen seokseen loput aineet ja sekoittele kunnolla, edelleen sillä puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun vuokaan, päälle mustikat ja kupissa odottavasta taikinasta könttejä päälle. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti